Pasca cu branza dulce

de La Ancuta in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 5075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g barnza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Pentru umplutura am mixat bine branza cu zahrarul, apoi am adaugat ouale si am mixat pana a devenit cremoasa. La final am adaugat aromele si stafidele.

Aluatul este acelasi cu cel folosit la cornurile pufoase. Eu am framantat si de aceasta data la robot si mi-am usurat mult munca :).

Am acoperit apoi aluatul si l-am lasat la dospit ~ 1 ora si jumatate.
Dupa ce a dospit l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in jumatate.

Din jumatate intindem o foaie care sa acopere fundul tavii rotunde (tava mea are diametrul de 27 cm).
Asezam aluatul intins in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt). Deasupra punem umplutura de branza.

Din aluatul ramas facem o impletitura ( eu am impletit in 5) pe care o punem
usor de jur imprejurul tavii. Din capetele ramease am rasucit doua snururi pe care le-am pus pe mijloc, in forma de cruce.
Lasam pasca la crescut 20 de minute, la loc caldut.

Dupa ce a crescut ungem cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor 10 minute la foc mare. Dam apoi focul mic si lasam inca 20-30 de minute, pana se runemeste frumos deasupra.

Eu in primele 10 minute pun in cuptor tava mare de aragaz, iar apoi o scot. Asa sunt sigura ca nu se arde pasca.

Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

01.05.2011, 12:42

Multumesc mult Florina

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:13

frumoasa pasca

adry88 1

31.05.2011, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci